Champions League Manchester City – Real Madrid –

När vi närmar oss den efterlängtade kvartsfinalen i UEFA Champions League mellan Manchester City och Real Madrid den 17 april 2024, står mycket på spel. Här följer en omfattande förhandsgranskning av denna spännande match:

Nuvarande form och väg till kvartsfinalen

Real Madrid har visat en stabil form på sistone, där de nyligen säkrade en seger med 2-0 mot Athletic Bilbao och fortsatte sin obesegrade svit i alla tävlingar med fyra vinster och två oavgjorda på de senaste sex matcherna. I Champions League har de imponerat med en 2-1-seger totalt över RB Leipzig i åttondelsfinalen. Real Madrid har inte bara en framgångsrik nyligen form, utan har även ett fördelaktigt historiskt överläge över City i tidigare möten​ (UEFA.com)​.

kvartsfinal Manchester City Real Madrid

Manchester City står som en formidabel kraft, obesegrade i sina senaste 25 matcher i alla tävlingar. De tog sig igenom sin Champions League-gruppspel med lätthet och dominerade FC Köpenhamn med en totalvinst på 6-2 i åttondelsfinalen. Citys historiska fördel i de senaste mötena, inklusive en minnesvärd 4-0-seger över Real Madrid i förra årets Champions League-semifinaler, pekar på deras förmåga att prestera under tryck​ (UEFA.com)​.

Förväntade startelvor – Laguppställningar

För Real Madrid förväntas nyckelspelare som Vinicius Junior och Jude Bellingham spela avgörande roller. Laguppställningen kan tänkas inkludera Lunin som målvakt, med Carvajal, Tchouameni, Rüdiger och Mendy i försvaret. På mittfältet kan Kroos, Camavinga och Valverde styra spelet, medan Bellingham, Vinicius och Rodrygo leder anfallet​ (UEFA.com)​.

Manchester City kommer sannolikt att ställa upp med en stark elva med Ederson som återvänder som målvakt. Försvaret kan bestå av Walker, Dias, Akanji och Cancelo, medan Rodri, De Bruyne och Bernardo Silva kommer att leda kampen på mittfältet. I anfallet förväntas den formidabla Erling Haaland, stöttad av Foden och Grealish​ (UEFA.com)​.

Matchodds

Speloddset är ganska jämnt, med Manchester City som lätt favorit att vinna. Enligt Bet365 är oddsen 2,80 för en vinst för Manchester City, 3,50 för oavgjort och 2,45 för en seger för Real Madrid​ (UEFA.com)​.

Var man kan se matchen

Matchen sänds live på TNT Sports 2, och sändningen börjar kl. 19:00 CET. För de som inte kan se på TV finns det streamingalternativ tillgängliga genom olika plattformar som DAZN i Kanada​ (Man City)​.

Denna kvartsfinal utlovar att bli en titanernas kamp där båda lagen kommer att söka efter ett övertag i det första mötet på Santiago Bernabéu. Fansen kan förvänta sig en spännande match fylld med taktisk skicklighet och fotboll av högsta klass.

/Betsajter.nu