Em-match: Ukraina herrlandslag i fotboll och Belgien herrlandslag i fotboll

Matchen mellan Ukraina och Belgien i herrarnas fotbolls-EM 2024 är en spännande uppgörelse i Grupp E. Denna match, som spelas den 26 juni 2024 på MHP Arena i Stuttgart, kommer att vara avgörande för båda lagens chanser att avancera till slutspelet. Båda lagen har visat sin styrka och svagheter i de tidigare matcherna, och det är upplagt för en intensiv kamp.

Bakgrundsfakta

Belgien har en stark fotbollstradition och anses vara ett av de bästa lagen i Europa. De har imponerande spelare som Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku, och deras lag är känt för sin offensiva kraft och tekniska skicklighet. Ukraina, å andra sidan, har också utvecklats till ett konkurrenskraftigt lag i Europa, med spelare som Oleksandr Zinchenko och Andriy Yarmolenko som ledare på planen.

Aktuella ställningar i EM

Efter två spelade matcher i Grupp E är ställningen som följer:

LagMatcherVunnaOavgjordaFörloradeMålPoäng
Rumänien21013-23
Belgien21012-13
Slovakien21012-23
Ukraina21012-4-2

Senaste matcher

Belgien inledde sin kampanj med en 1-0-seger över Slovakien, men förlorade sedan med 1-2 mot Rumänien. Ukraina förlorade sin första match mot Rumänien med 1-3 men återhämtade sig med en 1-0-seger över Slovakien. Dessa resultat har gjort denna match avgörande för båda lagens fortsatta framgångar i turneringen.

Kommande matcher

Här är de kommande matcherna för båda lagen:

DatumMatchArena
26 juniUkraina vs BelgienStuttgart
26 juniSlovakien vs RumänienMünchen

Form och taktik

Belgien spelar oftast med en 3-4-3-formation som betonar offensivt spel och flexibilitet. Deras spelstil är dynamisk och teknisk, med fokus på snabba omställningar och att utnyttja bredden på planen. Ukraina använder sig ofta av en 4-3-3-formation som ger balans mellan försvar och anfall. Deras spelstil är mer direkt och fysiskt, med en stark betoning på kollektivt spel och fasta situationer.

Nyckelspelare och målskyttar

För Belgien är Kevin De Bruyne den centrala figuren på mittfältet med sin kreativitet och förmåga att skapa målchanser. Romelu Lukaku är deras främsta målskytt, känd för sin styrka och kliniska avslut. För Ukraina är Oleksandr Zinchenko en nyckelspelare som styr spelet från mittfältet, medan Andriy Yarmolenko och Roman Yaremchuk bidrar med mål och kreativitet i anfallet.

Troliga laguppställningar

Belgien:

  • Målvakt: Thibaut Courtois
  • Försvar: Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Dedryck Boyata
  • Mittfält: Thomas Meunier, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Thorgan Hazard
  • Anfall: Dries Mertens, Romelu Lukaku, Eden Hazard

Ukraina:

  • Målvakt: Heorhiy Bushchan
  • Försvar: Oleksandr Karavayev, Illya Zabarnyi, Mykola Matviyenko, Vitaliy Mykolenko
  • Mittfält: Taras Stepanenko, Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi
  • Anfall: Andriy Yarmolenko, Roman Yaremchuk, Viktor Tsyhankov

Konkurrenter i tabellen

De största konkurrenterna för både Belgien och Ukraina i Grupp E är Rumänien och Slovakien. Rumänien har visat sig vara starka med en seger över Belgien och en förlust mot Ukraina. Slovakien har visat blandade resultat men har potential att överraska. Resultaten i de kommande matcherna kommer att vara avgörande för vilka lag som går vidare från gruppen.

Matchen mellan Ukraina och Belgien är avgörande för båda lagens chanser att avancera till slutspelet i EM 2024. Med så mycket på spel förväntas det bli en intensiv och spännande match i Stuttgart.

För mer information, se de officiella webbplatserna för UEFA och EM Fotboll​ (UEFA.com)​​