Hitta de bästa andelsspelen på V75

Trav har under en lång tid varit en populär sport i Sverige med stor omsättning och många spelare. Den absolut mest populära spelformen är V75 som för det mesta går av stapeln varje lördag med start 16.20.

För att du som spelare ska ha en så stor chans som möjligt till vinst, kan du välja att köpa in dig i ett andelsspel eller spela tillsammans med vänner på ATG Tillsammans. Innan du har möjlighet att spela på något av ovan nämnda spel behöver du först registrera ett konto hos ATG.

Butiker och ATG-ombud i Sverige har under en lång tid kunnat erbjuda andelsspel till sina kunder. Innan det gick att göra via nätet kunde du köpa andelar direkt i butik. Det är upp till butiken som erbjuder andelsspelet att bestämma hur många andelar varje system ska innehålla.

atg travtips

Vad är ett andelsspel?

Ett andelsspel ökar dina chanser till vinst eftersom det är flera personer som lägger ihop sina insatser för att i slutändan få ett större system med fler hästar. Ju fler hästar ditt andelsspel har i varje lopp, desto större chans är det att pricka rätt. Men här är det också viktigt att komma ihåg att andelsspelet blir dyrare för varje häst som ombudet lägger till på systemet.

Andelsspel på ATG har dock ett fast pris. Du behöver således inte vara orolig att det kommer att kosta mer än vad du har skrivit upp dig för. Däremot kan det kosta lite mindre istället, eftersom det är svårt att få ihop ett system för en exakt summa.

Andelsspel hos ATG

Det finns mängder av andelsspel att välja bland på ATG eftersom de flesta ombud runt om i Sverige lägger ut sina system på deras hemsida. Du hittar andelsspelen genom att logga in på ditt ATG-konto. Väl inne på sidan klickar du på butiksandelar och väljer vilken tävling och spelform du vill satsa på.

Alla spel som finns tillgängliga har redan ett fast pris och antal andelar. Du hittar informationen tillsammans med varje system. Det går att använda flera olika filtreringsverktyg på ATG för att hitta system i din prisklass och med det antal andelar du vill ha. Ett system kan innehålla allt från 5-50 andelar.

Kom ihåg att alla andelar delar på vinsten. Om ni är tio stycken som spelar, delas vinsten lika mellan alla tio spelare. Du kan även starta ditt eget lag eller gå med i andra lag via ATG Tillsammans.

Spela tillsammans med vänner på ATG Tillsammans

Förutom andelsspel från ombud finns det något som heter ATG Tillsammans. Med den här spelformen kan du spela ihop med andra spelare. Om du har vänner som spelar på V75 kan ni starta ett lag tillsammans. Där kan ni som grupp ta ut era system och välja hästar. En av er behöver dock vara ansvarig för att lämna in kupongerna.

Om du inte har en stor bekantskapskrets som spelar på hästar behöver du inte oroa dig. Med ATG Tillsammans kan du gå med i andra lag, oavsett om ni känner varandra eller inte. Det är fördelaktigt att vara ett större gäng i ett lag eftersom alla kanske inte vill vara med och spela varje vecka. Travbolaget har ett lag hos ATG Tillsammans med kunniga tippare och experter.

Hur du hittar de bästa andelsspelen

På rak arm är det svårt att säga vilka andelsspel som är de bästa. Alla andelsspel som finns hos ATG har en ranking med noll, en, två eller tre stjärnor. Ju flera stjärnor ett system har, där tre stjärnor är bäst, desto bättre har det gått för dem på senare tid.

Om ett system har en stjärna betyder det att andelsspelet inte har vunnit under de senaste veckorna. Eftersom rankingen endast gäller de senaste tävlingarna ska du dock inte lägga alltför stor vikt på det. Du kan även gå in på ett specifikt andelsspel och se tidigare kuponger, om du vill göra ännu fler analyser.

Många andelsspel skriver även ut om de har vunnit några storvinster eller hur det har gått för dem under det senaste året. Det är information som också kan hjälpa dig ytterligare när du söker efter de bästa andelsspelen.

För- och nackdelar med andelsspel och ATG Tillsammans

En nackdel med spel via ombud på nätet är att alla andelar kanske inte blir sålda. Om så är fallet kan de lämna in ett reducerat system. Exempelvis kan endast fyra av tio andelar bli sålda. Om varje andel är värd 100 kronor får ni ett system med ett värde på 400 kronor istället för 1 000 kronor och får inte alls med lika många hästar som du hade räknat med. Det kan istället kännas som ett slöseri med pengar de gånger det händer. Vinner ni måste du ju förstås även dela vinsten med de andra.

Men för de flesta väger fördelarna med andelsspel tyngre än nackdelarna. De största fördelarna med andelsspel, antingen via ombud eller med ATG Tillsammans, är att systemet du spelar på har fler hästar till ett lägre pris än om du skulle spela på systemet själv.