Trav med mera

Trav, hästkapplöpning och greyhoundbetting
När folk hör ordet trav är det nog oftast så att man tänker på hästar som springer väldigt fort i olika lopp, som brukar visas på TV och som många brukar spela på. Det är ju också lite så det är, då trav eller travsport är när man har en häst med en så kallad sulky som är en sorts vagn med två stycken hjul, där det sitter en kusk i. Där kör man då lopp på oftast ovala banor och hästarna ska använda sig utav en gångart som då är rent trav. Ibland kan det även vara så att några få galoppsteg får vara tillåtna, men så brukar det dock inte vara i Sverige.

De första travtävlingarna någonsin ägde rum någon gång under 1800-talet i länder som USA och Frankrike och idag är det även väldigt mycket trav i bland annat Skandinavien. Hästkapplöpning kan man säga är ett samlingsnamn för travsport, galoppsport samt även steeplechase.

När man hör ordet greyhoundbetting kanske man tänker på hundrasen greyhound. Dessa hundar är väldigt smala och när man även då hör betting till ordet är det säkerligen många som tänker på någon sorts tävling eller liknande, eftersom ordet betting brukar förekomma i samband där man till exempel spelar på sport eller trav. Greyhoundbetting är hundar som springer och tävlar och det är även det något som man kan spela på. Det finns sidor på internet där man kan gå in och läsa om hur loppen har gått eller så kan man även läsa om hundarna så att man väljer att spela på den rätta hunden.